Knud Jørgensen var født i Danmark, men boede det meste af sit voksne liv udenfor Danmark i det globale syd og i de senere år i Norge. Han var uddannet journalist og cand.theol. fra Københavns Universitet i 1970, og et årti senere ph.d. i 1980 fra Fuller Theological Seminary. Efter tjeneste som missionær i Etiopien ved radiostationen Radio Evangeliets Stemme kom han til det Lutherske Verdensforbund som kommunikationschef, og derfra videre til Gå Ut Senteret, et norsk center for missionærtræning, over Kirkens Nødhjelp til Areopagos. Senest var han dekan for Tao Fong Shan studiecenteret i Hong Kong, og amanuensis ved Menighetsfakultetet i Oslo.

Knud Jørgensen var en engageret praktisk teoretiker. Han havde stort organisationstalent, og bidrog som leder for en række organisationer til strategisk og praktisk udvikling. Senest har han i årtiet efter 2010 været den drivende kraft bag den ambitiøse bogserie Regnum Edinburgh Centenary Series om kristen verdensmission i det 20. og 21. århunderede – en bogserie som tæller 39 bind eller omtrent 10.000 sider missionshistorie og missionsteologi.

Knud Jørgensens indsats for missionshistorie og missionsteologi har været enorm, og også i Danmark har vi nydt godt af Knud Jørgensens organisatoriske arbejde såvel som hans store praktiske og teoretiske viden om kristen mission i alle dens dimensioner. Vi ser derfor tilbage på Knud Jørgensens virke med taknemmelighed og savn.

Knud Jørgensen døde 13. december 2018, 76 år gammel, efter kort tids sygdom, og efterlader sig sin hustru og tre børn. Æret være Knud Jørgensens minde. 

SIDSTE NYT

Ny generalsekretær i Dansk Missionsråd

Tirsdag, 26. November 2019

Henrik Sonne Petersen er ny generalsekretær for Dansk Missionsråd Henrik...

DMRs efterårsrepræsentantskabsmøde 18. november 2019

Onsdag, 2. Oktober 2019

Danske missionsorganisationers fremtid Dato og sted: Mandag d. 18. november...

Modtag Det Danske Missionsselskabs historie

Mandag, 8. April 2019

Modtag Det Danske Missionsselskabs historie SUBSKRIPTIONSTILBUD DET DANSKE MISSIONSSELSKABSHISTORIE v....

Tilmelding til nyhedsbrev

Bestil Ny Mission

logo neg

Følg med på

facebook

 

Dansk Missionsråd | Peter Bangs Vej 5B | 2000 Frederiksberg | Tel:+45 3961 2777 | E-mail: dmr@dmr.org
Bankkonto til bidrag: Danske Bank reg.nr. 4190 konto 10850789