Uværdig behandling af besøgende fra partnerorganisationer

Det blevet et mareridt for DMR’s medlemsorganisation Mission Afrikas afrikanske partner i Cameroun at søge visum til Danmark. Har myndighederne ikke tillid til, at missionsorgansationer sender gæster hjem igen?

I denne uge besøgte Samuel Dawai Danmark. Det har han gjort tidligere, men denne gang var det nær ikke lykkedes. Samuel Dawai har en ph.d. i teologi og er rektor på den lutherske Brødrekirkes seminarium i byen Kaele i det nordlige Cameroun. I Kaele bor han med sin kone og børn, har et godt arbejde og et stort netværk. Hans kirke arbejder med projekter, som DMR’s medlemsorganisation Mission Afrika støtter og engagerer sig i. Det arbejde som de udfører fokuserer på at hjælpe flygtninge i nærområdet, flygtninge som er en konsekvens af terrororganisationen Boko Harams hærgen i området.

Sammen med Mission Afrika og Kirke-til-Kirke samarbejdet i Herning Nordre Provsti havde Dansk Missionsråd inviteret Samuel Dawai til Danmark. Han er en typisk og værdifuld samarbejdspartner for missionsorganisationer, som vægter udveksling af teologisk refleksion, erfaringer, kultur og ånd højt. Samuel Dawai skulle deltage i en temadag om Luther og mission i Herning, besøge Mission Afrika, og holde et oplæg på DMR’s studiedag. I alt skulle han være seks dage i Danmark.

Hvis vi på forhånd havde vidst, hvor stort arbejde og hvor uværdig en proces det ville være, så havde vi ikke inviteret ham: I jagten på visum til Danmark har Samuel Dawai kørt 6.000 km ad afrikanske landeveje på kryds og tværs i Cameroun og Nigeria. Han har overnattet 10 nætter på små guesthouses i forskellige byer. Han har ansøgt og været interviewet på tre forskellige konsulater og ambassader, og præsenteret dokumentation i form af fødselsattest, vielsesattest, fødselsattester for samtlige tre børn, lønsedler, kontoudtog, og en udførlig liste over steder, hvor han skulle overnatte i Danmark. I alt tog processen to måneder for en rejse på seks dage, og hans afrejse blev endda udsat et døgn, da han ikke havde modtaget sit visum. Hvilken dansker – endsige repræsentant for dansk virksomhed eller danske myndigheder – ville finde sig i en sådan proces for at besøge Cameroun? Eller hvilket som helst andet sted?

Ved at invitere Samuel Dawai og ved hans accept af invitationen har vi spildt hans tid. Det er uværdigt for Samuel Dawai at skulle trækkes gennem den proces, som ansøgning om visum er. Og i sidste ende vanskeliggør det vores arbejde som missionsorganisationer, hvis vi også i fremtiden vil vægte udveksling og partnerskaber såvel som folkelig forankring på tværs af økonomiske muligheder og geografiske grænser.

Generalsekretær Jonas Adelin Jørgensen

SIDSTE NYT

Ny generalsekretær i Dansk Missionsråd

Tirsdag, 26. November 2019

Henrik Sonne Pedersen er ny generalsekretær for Dansk Missionsråd Henrik...

DMRs efterårsrepræsentantskabsmøde 18. november 2019

Onsdag, 2. Oktober 2019

Danske missionsorganisationers fremtid Dato og sted: Mandag d. 18. november...

Engageret generalsekretær søges til Dansk Missionsråd med start 1.1. 2020

Onsdag, 2. Oktober 2019

Engageret generalsekretær søges til Dansk Missionsråd med start 1.1. 2020 Har...

Tilmelding til nyhedsbrev

Bestil Ny Mission

logo neg

Følg med på

facebook

 

Dansk Missionsråd | Peter Bangs Vej 5B | 2000 Frederiksberg | Tel:+45 3961 2777 | E-mail: dmr@dmr.org
Bankkonto til bidrag: Danske Bank reg.nr. 4190 konto 10850789